neděle 13. října 2013

Maybelline COLOR TATTOO

Krémové stíny od Maybelline jsou velmi populární a to z několika důvodů. Hlavní z nich je, že se velmi jednoduše nanáší a vydrží na víčku velmi dlouho. Důvodů je ale spousta, dají se použít jako krémový základ pod líčení klasickými stíny, pro dny, kdy člověk spěchá a potřebuje jen rychle něčím přetřít víčko, dají se použít i na linku nebo ty světlé použít jako rozjasňovač...
Chtěla bych vám ukázat těch několik Color Tattoo, které mám doma a popsat můj názor na ně. Překvapivě se některé výrazně liší v konzistenci či pigmentaci.

 Jak můžete vidět, doma mám celkem 5 odstínů. Žádný z nich nebyl koupen v Čechách, ale kromě jednoho Barely branded (perleťová) jsou u nás ale všechny k dostání. Vlastním čtyři třpytivé a jeden matný odstín.

Jako první bych asi uvedla to nejméně oblíbené a tím je Pink Gold. Nejméně oblíbené je hlavně z důvodu horší konzistence a barvy. Stín trochu cuckatí a nenanáší se rovnoměrně (na fotce to není poznat, ale k rovnoměrnému efektu je potřeba nanést více vrstev). No a barva prostě není úplně dobrá, pokud nechcete vypadat, že vaše oči jsou unavené či zarudlé. Růžová na víčku je velmi zrádná a tuto barvu bych rozhodně nepoužila jako souvislou vrstvu, vždy je potřeba jí doplnit nějakou další nebo jí použít jen jako prosvítající základ líčení na projasnění.
 Druhým nejméně oblíbeným odstínem je Immortal Charcoal. Jedná se o tmavě šedou se třpytečky. Konzistence je lepší než u předchozího, ale pořád ne dokonalá - stále se nenanáší úplně rovnoměrně. Tahle šedivá barva je velmi pigmentovaná, proto se přes celé víčko hodí jen v případě nějakého dramatického líčení. Jinak bych jí použila jen velmi opatrně například do ohybu víčka nebo jako linku.
Uprostřed žebříčku oblíbenosti je jeden z mých amerických úlovků - odstín Tough as Taupe (u nás se prodává pod jiným názvem), který je matný. Tahle barva má mnohem lepší konzistenci než předchozí dvě, nanáší se už téměř úplně rovnoměrně a nedělá žádné cucky. Tohle je typický případ Color Tattoo, které má sloužit jako základ líčení. Pořád jde o docela tmavý odstín, není to úplně tělová barva, kterou by se dalo víčko přetřít a stále vypadalo nenamalovaně. Pokud chcete něco přirozeného, doporučuji tuhle barvu použít do ohybu víčka, kde díky tomu, že je matné, vytvoří krásně přirozený stín a prohloubí pohled, aniž byste museli něco zdlouhavě vykreslovat.

Druhý nejoblíbenější odstín je pro mě další americký úlovek - Barely Branded, který u nás bohužel neseženete. Jedná se o krásnou perleťovou barvu s teplým nádechem, která je perfektní přes celé víčko nebo i jako krémový rozjasňovač. S oblibou ho používám například v kombinaci s černou linkou, kdy chci na víčko jen něco nepříliš výrazného, ale zároveň chci oko trochu prozářit. Krásná barva, konzistence velmi dobrá.
Čekal snad někdo něco jiného? Nejoblíbenějším je pro mě stále On and on Bronze, které má ve srovnání se všemi předchozími nejlepší konzistenci a hlavně odstín. Ten je geniálně univerzální, není příliš výrazný, aby se nedal použít na denní nošení přes celé víčko, zároveň se s ním dá ale vykouzlit i trocha toho kouře v nějakém dramatičtějším looku. Tohle je opravdu věc, která se neztratí nikomu, kdo se maluje, ať už je to někdo, kdo si jen obtáhle řasy řasenkou (Color Tattoo pro něj může být dobrým večerním zvýrazněním a zpestřením, pořád ale bez obav z extravagance) nebo někdo, kdo na make-upu ujíždí (pro toho klidně na denní nošení nebo v kombinaci s dalšími stíny). Pro mě jednoznačně jeden z nejlepších výrobků, které seženete v drogerii...
Co vy a Color Tattoo? Máte a používáte?
Jaký je váš nejoblíbenější odstín?



12 komentářů:

  1. Taky je miluju a taky pana bronzového nejvíc. :)

    OdpovědětVymazat
  2. a čím je nanášíš? Pokud štětcem, tak to ho musíš po každém použití mýt, že?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak kdy...Někdy prsty, jindy štětcem. Pokud používám štětec, tak nějaký plochý s relativně tuhými štětinami, který většinou po použití otřu do tamponku napuštěného odličovačem a vyperu až po několikátém použití.

      Vymazat
  3. Mám čtvery, jednu dobu jsem uvažovala o pátých, moc se mi líbí vínový, ale tahle barva mi nesluší.

    OdpovědětVymazat
  4. Jojo, jsou skvělý!
    První byly Turquoise Forever, krátce po nich jsem koupila Silver Strike, poté Timeless Black a největší úspěch jsou poslední Electric Blue, který jsou z USA.
    Nebyla bych to já, kdybych nepotřebovala nutně další... a to jsou Blue Paradise, tak koupím zřejmě přes ebay...

    OdpovědětVymazat
  5. Ty jsou opravdu nádherný!! Ještě jsem žádný nevyzkoušela - stínů mám teď milion :D ale fakt jsou úžasný,

    OdpovědětVymazat
  6. Já jsem měla zálusk na ten růžový, ale tohle mě trošku odradilo...

    OdpovědětVymazat
  7. Nabízím fialový č.15 Endless Purple, jen odzkoušeno, cena 70.- + poštovné. Zdenka /nacambel@seznam.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. Všetky sú nádherné. :)
    Máš skvelý blog od teraz ta odoberám dúfam, že si pozrieš môj blog a ak sa ti bude páčiť začneš ho odoberať. :) http://my-secrets-and-dreams.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  9. ja chtela zkusit ten ruzovy, ale vypada dobre teda ten posledni, pujdu do nej!.)
    diky za tip
    zvu te ke mne na blog na giveaway o kabelku z Italie:)
    http://sienastyle.blogspot.it

    OdpovědětVymazat
  10. Ja teda nemám ešte žiaden, ale odtieň Barely Branded je fakt nádherný :)

    OdpovědětVymazat