úterý 1. října 2013

nákupy USA

Omlouvám se za delší odmlku...jak jsem avizovala, byla jsem na dovolené v USA. Dneska tedy přináším menší nákupový report. Před nějakou dobou jsem si napsala wishlist toho, co kosmetického bych si chtěla přivést. V tomto článku vám tedy ukážu právě nákupy z drogerií a Sephory, které jsem si dovezla. Zároveň plánuju jeden obšírnější článek o tom jak, kde a co nakoupit pokud pojedete do USA :) - tedy něco podobného jako jsem před nedávnem psala ohledně anglických drogerií tady.
Nakupovala jsem hlavně v drogeriích, které jsou v USA na každém rohu. Co se týká produktů, které jsem už měla vyhlídnuté, přivezla jsem si téměř všechno a ještě něco navíc :)...tak se do toho pojďme pustit.


Jako první je tu něco, co na mém wishlistu původně vůbec nefigurovalo, a to korektor Maybelline Instant Age Rewind, o němž se poslední dobou mluví na YouTube v jednom kuse. Jde o tekutý korektor ve skleněné lahvičce, která má nahoře houbičku a korektor aplikujete pomocí něj. Právě houbička mi zatím přijde jako největší kámen úrazu, sice se díky ní korektor relativně dobře nanáší, ale na druhou stranu je houbička potenciální semeniště bakterií. Co do konzistence a krytí: korektor nezalézá do vrásek, kryje spíš středně, konzistence je více tekutá a rychle zasychá, takže je potřeba s nim pracovat relativně rychle. Mám ho v druhém nejsvětlejším odstínu Light, což je na kruhy pod očima ideální... Zatím spokojenost.

Další položkou je řašenka Organic Wear od Physician Formula. Je to věc, na kterou jsem se těšila snad ze všeho nejvíc. Má hodně tlustý plastový kartáček s krátkými štětinami, což normálně nebývá zrovna něco co by mi vyhovovalo. Ale tohle není jen tak nějaká normální řasenka. Většina jejích ingrediencí je přírodní, takže vaše řasy neničí. Patrné je hlavně to, že vaše řasy nalíčením "nezatrvrdnou", ale zůstávají pružné, jako když namalované nejsou. také se velmi dobře odličuje. Co se týká efektu, je to první řasenka, která se vyrovná mé milované 2000 calories od Max Factor, na níž nedám dopustit. Stále ji však nepřekoná. Efekt skvělý a přírodní zároveň. Takže musím uznat, že veškerý ten povyk okolo téhle řasenky je oprávněný.

Pak tu mám tužku na obočí Define-a-brow od Maybelline. Mám jí v odstínu dark brow. Musím říct, že tužka je opravdu skvělá. Odstín mi sedí, tužka je dostatečně tvrdá, aby se s ní daly dělat jen jemné tahy, navíc má na konci malý kartáček, kterým lze obočí nazávěr pročesat. Škoda, že se u nás neprodává...

Jak už možná více, miluju Carmex. Protože ten, co jsem si koupila na jaře v Anglii, mi už pomalu dochází, chtěla jsem si v USA koupit nový. Můj oblíbený kalíškový měli jen v originální vůni, tak jsem si pořídila oblíbenou třešňovou vůni v tubě. Bohužel složení toho amerického se od evropského liší, tudíž jinak voní a chutná... Americká verze smrdí jako tempery...opravdu. Zatímco ta evropská verze voní krásně nechemicky po třešních. Takže tady trošku fail, ale třeba si zvyknu.
 Dál tu mám dvoje Color Tattoo od Maybelline. Chtěla jsem si pořídit nějaké, které v Čechách nemáme, nakonec jsem ulovila dvě krásně neutrální barvy. Jednou je matná Tough as Taupe a druhou Barely Branded. První je matná popelavá barva, skvělá jako základ pod líčení. Druhá je pak třpytivá perleťová, která se dá skvěle použít i jako rozjasňovač (na fotce vypadá víc do oranžova, než doopravdy je.
Tough as Taupe
Barely Branded

Pak tu mám malou paletku od Wet n´ Wild v odstínu Walking on Eggshells. Za cenu v přepočtu necelých 60 korun musím říct, že je to pecka. Krásná pigmentace, nádherné barvy... Barevných kombinací měli cca 10 nebo 15 (záleželo na konkrétní drogerii).  Můžu jedině doporučit. V jednotlivých stínů máte napsanáno, kam by se na víčku měly umístit (víčko, pod obočí, ohyb víčka)...takže ideální pro začátečníky.
Posledním drogerkovým úlovkem byla rtěnka od Wet n´ Wild v odstínu 903C Just Peachy. Další produkt, který nechápu, jak může stát tak málo, když je tak dobrý. Cena byla myslím 2 dolary, takže cca 40 korun. Barev měli spoustu, já si bohužel pořídila jen jednu oranžovo-růžovou, za to ale fakt krásnou. Rtěnka je matná, ale zároveň nijak extrémně nevysušuje. Barva drží jako přibitá...no prostě ideál.

Pak už tu mám jen menší nákup ze Sephory... Tam jsem si pořídila nějakou tu péči. Co se týká dekorativky, vybrala jsem něco (Urban Decay), co potom nenápadně pořídil Ježíšek...takže se už nemůžu dočkat Vánoc :)...určitě pak napíšu dojmy.
Já jsem si koupila pověstný krém na ruce od L´Occitane, který je velmi příjemný. S mojí extrémně suchou a citlivou pokožkou si rozumí velmi dobře, takže jsem spokojená.
 Dalším výrobkem ze Sephory je Thickening spray od Bumble and Bumble v cestovní verzi. Slyšela jsem toho o něm mnoho od mé oblíbené Vivianny, zatím vlastní názor říct nemůžu, protože jsem ještě nevyzkoušela, ale určitě podám zprávy!
Posledním úlovkem je krém GinZinc od Origins. Od téhle značky jsem chtěla něco vyzkoušet už opravdu dlouho, mluví o něm snad každá britská blogerka. Lákaly mě hlavně masky, nakonec jsem zakotvila u krému a trochu mě mrzí, že jsem přeči jen nepřihodila tu masku. Ceny nebyly nijak závratné (kolem 500 korun v přepočtu). Tenhle krém nááádherně voní - jako pomeranč s čokoládou, je orpavdu moc příjemný na pleti, ale protože po nanensení trochu lepí, používám ho jako noční krém... ZAtím si nemůžu stěžovat. Ta vůně mě nádherně uspí :)
Toť můj americký nákup...
Máte zkušenost s některým z produktů? Co byste si přivezli vy?

9 komentářů:

  1. Tough as taupe uz tady je

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aha...to jsem ani nevěděla... dík :)
      pořád to ale vyšlo levněji...

      Vymazat
  2. Tyjo tak to nechápu, jak ses dokázala krotit! Já bych tam vybrakovala zásoby origins, kiehls, něco i z drogerie a to něco jsou asi tak stovky věcí, které mám v merku z dekorativky a péče a nakoupila si značky, které objednávám z Anglie za ty hrozně britské ceny. Takhle skromná bych při jejich nízkých cenách a dostupnosti být nedokázala :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) bojovala jsem sama se sebou docela dost :), ale zase jsem se vyřádila dost na oblečení, takže jsem se musela krotit aspoň v té kosmetice...

      Vymazat
  3. ta řasenka vypadá parádně, hlavně má hrozně zajímavý obal :)

    OdpovědětVymazat
  4. odkedy sa mi ulomilo to zatváranie na Carmexe už podotýkam že druhom, neznášam tento typ balenia!!

    OdpovědětVymazat
  5. Super výběr, brala bych všechno!;) Na Origins se hrozně těším, Thickening spray bych taky ráda vyzkoušela a tužka od Maybelline taky vypadá skvěle!;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím jsem moc spokojená, jen jsem se u toho stojanu Origins mohla odvázat trochu víc :))

      Vymazat
  6. Tak to tedy moc závist. Hrozně toužím po tom do USA se podívat, tak snad se mi to někdy povede. Moc nádherné věci :)

    OdpovědětVymazat