úterý 8. října 2013

SKINCARE wishlist

Díky sledování zahraničních YouTube kanálů a čtení všemožných blogů se opakovaně setkávám s různými produkty péče o pleť, které mě velmi láká vyzkoušet.
V tuhle chvíli mám docela dobře fungující rutinu péče, ale zároveň mi některé produkty začínají docházet a já uvažuji o jejich nahrazení něčím jiným. Ani ne tak proto, že by  mi nevyhovovaly, ale proto, že bych ráda vyzkoušela něco nového ze skupiny "svatý-grál-mé-oblíbené-YouTuberky". :)

První věcí, která mě láká je Serozinc od La Roche-Posay. Jedná se o toner, který by měl fungovat antibakteriálně, antisepticky a také by měl urychlovat hojení. Dá se použít na mnoho různých způsobů. Caroline Hirons ho doporučuje používat jako urychlení návratu pleti ke správnému pH po čištění.

Další položkou na mém wishlistu jsou dvě micelárky, o nichž se poslední dobou mluví hodně na českých blozích. Jedna je od Mixy, druhá od L´Oreal. Podle Lili se obě dvě liší od sebe jedinou ingrediencí, jejich efekt tedy bude asi podobný. Někteří mluví dokonce o tom, že jejich účinek se blíží slavné Biodermě, ale za poloviční cenu... Něco, co bych rozhodně chtěla prubnout.

Pak tu mám ještě jeden toner, tentokrát exfoliační. Jedná se o Liquid Gold od Alpha H, o němž básní hlavně anglické blogerky. U nás se sehnat nedá, takže přichází v úvahu feelunique.com. Tenhle toner není žádným přírodním jemným přípravkem, ale silných chemickým dryákem, který by měl dokázat pleť zbavit veškerých odumřelých buněk a zašedlosti. Doporučuje se používat maximálně jednou týdne a neměl by se na něj nanášet žádný krém, prostě ho jen nechat působit na pleti přes noc.

Pak tu mám jedno sérum, znovu u nás nedostupné a to Hydraluron. Znovu je to oblíbená položka ve všech skincare videích britských blogerek. Jedná se o sérum, které se dává pod krém a které by mělo dokázat v pleti udržet požadovanou vlhkost a zabránit jejímu vysušování stejně jako předčasnému stárnutí.

Poslední položkou je pak oční krém Eysilix, od stejné značky jako Hydraluron. Jedná se o krém na oční okolí, který by měl jemnou pleť kolem očí skvěle vyživovat. Obě poslední položky se, alespoň co já vím, nedají objednat přes internet, ale zakoupit pouze v Anglických drogeriích Boots. Budu si tedy muset počkat na nějaký další výlet do Anglie..

Jaký je váš podzimní wishlist?
Toužíte po nějakém ze zmiňovaných produktů?

3 komentáře:

  1. Eyesilix i hydraluron se dá sehnat - na ebay od Britek:-))) Já oba strašně žeru. Liquid Gold plánuju, tak nějak už asi dva roky a vždycky zapomenu, používám exfoliační Clarins, masky, toner REN, tak myslím, že mi to stačí zatím. Micelárky nepoužívám, ale Serozinc používám už dlouho a na jaře jsem ho zase zařadila do péče, 2x denně a je to podle mě zázrak:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Mixa je super! Biodermu vyřazuju, teď používám jenom tu Mixu, sice ten dávkovač je naprosto příšerný, ale už jsem se ho naučila ovládat :D a tu L'Oreal vidím teď všude, obávám se, že podlehnu a taky si ji koupím...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a už se stalo :D v Rossmanovi v akci za 99,- (jak hlásil pán z jejich rozhlasu - nová micerální voda L'Oreal :)

      Vymazat