pátek 4. října 2013

ZÁŘÍ: BEST OF

Je začátek nového měsíce a na všech blozích se objevují oblíbenci za září. Ani tady to nemůže být jiné. Tenhle měsíc je ale trochu výjimečný tím, že jsem jeho většinu strávila na cestách, kam jsem si s sebou vzala opravdu jen to nejnutnější. Tenhle článek tedy můžete z části brát i jako takové moje cestovní must-have.

Na dovolenou jsem si brala opravdu jen základní věci, věci, které jsou co nejvíce multifunkční, popřípadě věci, které jsem chtěla cestou dopoužívat, domů se s nimi už nevracet a třeba jim po cestě pořídit nějakou tu náhradu.
Jako první jsem si brala make-up a to Bourjois Healthy Mix serum v odstínu 51, který je můj oblíbený přes léto. Je lehký a to jak co do krytí tak i co do textury. Nevláčela jsem s sebou celou skleněnou lahvičku, ale jen malý vzorečkový kalíšek ze Sephory, kam jsem si před odletem trochu make-upu "napumpovala" :)
Tenhle make-up je skvělý právě na léto a v době, kdy nemá příliš problémů s pletí, které by bylo nutné zakrýt.
Na jeho vpracování (nikoli nanášení, to dělám buď plochým štětcem nebo prsty) jsem si vzala Hakuro H50.

Na kruhy pod očima jsem si  vzala můj milovaný korektor Camouflage od Catrice, který mám v odstínu 030. Je to ten nejtmavší, ale na kruhy pod očima je jeho odstín jako dělaný. Normálně ho nanáším nějakým menším chlupatým štětečkem, s sebou jsem ale žádný nevláčela a korektor vpracovávala do očního okolí bříšky prstů.
Zapudrování korektoru považuji za nutnost. Bez pudru se vám jakýkoli korektor slije do vrásek nebo vám prostě brzy sám zmizí. Za tímto účelem jsem si vzala svůj oblíbený transparentní pudr od Dermacolu. Normálně k jeho nanášení pod oči používám Hakuro H15, ale na cestách mi skvěle posloužil i přiložený plochý štětec od Dermacolu samotného. Tenhle pudr je mojí stálicí už delší dobu, najdete ho už v mnoha z mých článků. Dokonce i Rendy ho teď zařadila mezi svoje oblíbence z drogerie...
Jsem ujetá na obočí...to si můžete všimnout skoro v každém mém článku. Proto jsem právě téhle části obličeje věnovala nejvíce výrobků, které jsem s sebou přes oceán táhla. Měla jsem paletku od Inglotu, kde jsem na obočí začala používat středně hnědý stín s šedavým podtónem. Zjistila jsem totiž, že vypadá mnohem přirozeněji než ten stín nejtmavší, který má výraznější teplý podtón. Na nanášení stínů používám malý zkosený štěteček a následně obočí pročešu starým řasenkovým kartáčkem, aby se barva rovnoměrně rozprostřela. Pořídila jsem si také tužku na obočí (můžete si o ní přečíst v mých USA nákupech) Define a brow od Maybelline, která je také úplně skvělá.

Řasenka je samozřejmost. Odjížděla jsem s MaxFactor 2000 calories, která po cestě dosloužila a byla důstojně nahrazena řasenkou Organic Wear od Physician Formula.

Posledním necestovním oblíbencem, který vlastně je spíš takovým novým objevem, je maska Ren Invisible Detox. Jde o masku, která čistí póry a měla by z obličeje odvádět přebytečnou mastnostu. Já mám pleť sice spíše sušší, takže přebytečná mastnota mě úplně netrápí, ale s ucpanými póry bojuji už docela dlouho. Tuhle masku jsem zatím použila dvakrát a musím říct, že mi opravdu moc vyhovuje, póry jsou po jejím použití menší a čistší. Podrobím jí ale delšímu testování a napíšu následně obšírnější recenzi.


A jaké jste měli vy oblíbence v září?
Co s sebou nezbytně vozíte, když jedete do zahraničí?

9 komentářů:

  1. Vrátila som sa späť k make-upu, v lete mi stačil bronzový púder, k očným tieňom - najviac mi vyhovujú teraz tie z MUA paletky Undressed a k rúžom - v lete som používala len lesk. Na cesty to mám tak podobne ako ty :)

    OdpovědětVymazat
  2. Pekny clanok, vacsinu produktov mam aj ja rada. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já ten pudr zase tak nemusím! :) dělá borčus a matovat nevydrží...

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
  4. Prozradíš mi, prosím, kde jsi sehnala ten make-up? V parfumériích jsem našla jenom klasický Healthy Mix a odstíny začínaly až u 52...Odpověď tuším - internet - ale nelíbí se mi :)
    Díky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Odpověď zní jeste hůř: Anglie... U nás tenhle není a ani na žádném mně známém eshopu jsem ho neviděla... Bourjois bývá jeste v Tescu v Praze na Narodce, možná by tam něco měli...nevím...
      S těmi odstíny to taky nechapu...dyť jsme tu všichni bílí jak stěny..

      Vymazat
    2. Hlasim, ze v Tescu na Narodni ho nemaji, taky jsem uz koukala.:) Taky jsem si ho chtela poridit a vubec jsem netusila, ze se u nas neprodava.:-P Nebo aspon co se tyce Prahy, shanela jsem ve vsech moznych drogeriich i parfumeriich a nic, jedine reseni je vazne ten internet a to jeste nejsvetlejsi jen ta 52, taky to nechapu.:-(

      Vymazat
    3. Jj, taky už jsem se tam dívala + do asi salších 20 pražských parfumérií...:/ A pokud se dá na netu sehnat jenom ta 52, tak je to stejně na nic, protože i ta je na mně moc tmavá. Ale zdá se mi, že na Asosu jsem viděla i tu 51.

      Vymazat
    4. Na Asosu mají jen Healthy Mix, nikoli Healthy mix serum...
      Ten originální je hutnější a vhodný spíše na mastnější pleť, zatímco serum je vhodnější naopak na sušší.
      Jinak pokud bys chtěla ten normální Healthy mix, tak na asosu nemají napsaná čísla odstínů, ale nejsvětlejší 51 je Light Vanille :)

      Vymazat
  5. Ahojky! Ráda bych tě pozvala na svou podzimní giveaway. Pokud máš chuť soutěžit o několik věciček z kvalitní dekorativní kosmetiky, jsi vítána! Krásný zbytek dne! :)

    www.andie-chambers.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat