pátek 7. února 2014

LEDEN: BEST OF

Sice jsme už výrazně nakousli únor, já jsem ale teprve teď dala dohromady to, co mi za poslední měsíc dělalo radost a co jsem nejčastěji používala. Tentokrát je to všechno dekorativka, protože z pečující kosmetiky jsem nic novýho nevykoumala, používám to, co jsem zmiňovala v ročních best of nebo ve článku o péči o pleť.

Leden pro mě byl měsíc ne úplně pěkné pleti, takže jsem s tím musela bojovat trochu silnějšími zbraněmi než dosud.

Jako první bych chtěla zmínit Precious Mineral BB cream od Etude House, který už mám skoro rok, ale na léto na mě byl moc hutný a krycí, takže se ke slovu dostal až teď v zimních měsících. Jde o klasický asijský BB, který má tu jejich tradiční našedlou barvu, která se skvěle přizpůsobí jakémukoli tónu pleti, takže se nemusíte bát, že by vám nesedl. Je hodně krycí, ale bez toho, aniž by obličej působil jako maska. Nanáším ho kabuki štětcem od Hakura (ostatně jako všechny make-upy) a protože je pleť po něm hodně lesklá, tak ještě přepudruj pudrem Invisible od Dermacolu. Vydrží opravdu hodně.
Přišla jsem na něj díky Lili (ať už to byl kdokoli, vděčím jí/mu za hodně tipů na skvělou kosmetiku!) a je fakt skvělý. Balení bytelné, dávkování akorát a navíc má SPF 30. Co víc si přát.


Dalším bojovníkem tenhle měsíc byla moje stálice, kterou zmiňuju hodně často - Catrice Camouflage korektor. Ten můj je už v posledním tažení, protože ho používám opravdu každý den a v kombinaci se zmíněným pudrem od Dermacolu jsou nepřekonatelné kombo na kruhy pod očima. Na rozdíl od většiny lidí já používám nejtmavší odstín 030, protože je nejvíc do růžova a nejlépe se dokáže utkat s modrýma kruhama, která jsou ve zkouškovém období pod mýma očima výraznější než jindy.


Ze skupiny korektorů tu mám ještě jednoho zástupce, a to už také zmiňovaný Age Rewind od Maybelline v odstínu Light. Ten u nás ještě pořád není k sehnání bohužel, ale pokud se k němu na cestách někde dostanete, určitě ho berte. Já ho mám jako takový základ pro lepší dny, když si nechci plácat na obličej make-up apod. Vystačím si s pár tahy tohohle zázraku, a to jak na kruhy pod očima, pupínky, jizvičky...prostě cokoli. Na jeho houbičkový aplikátor jsem si nakonec docela zvykla, i když k roztírání používám štětec, a systém vytlačovací pumpičky, kdy vím, že produkt využiju do poslední kapičky, je super...


Teď tu mám dvě věcičky, které jsem si pořídila v posledním měsící a už si je stačila zamilovat. Svou jedinou tužku na oči od UD jsem doplnila kamarádem z mnohem levnější cenové skupiny - Catrice. Jedná se Longlasting waterproof pencil v odstínu 050 Brown Town Girl. Po zkušenosti z Urban Decay, kdy jsem zjistila, co to znamená "voděodolný", jsem ale moc nečekala. Tahle tužka je ale naprosto skvělá. Je to automatická/vysouvací tužka, která má na svém konci maličké ořezávátko, kterým můžete hrot pravidelně upravovat. S UD mám totiž problém, že kvůli tomu, jak je krémová, se strašně špatně ořezává. I proto jsem sáhla po tužce automatické...
Stála myslím kolem 70 korun a na takové ty dny, kdy se nechci moc zdržovat je výborná. Na horní i spodní linku, trochu rozmazat a do večera se nehne!

Od Catrice tu mám ještě jeden objev, a to tužku na obočí v odstínu 030 Brown-n-Eye Peas.  Je dostatečně vosková a tvrdá, aby udělala v obočí přesně to co má - dokreslila tvar, který vydrží celý den. Většinou jí používám na obrys a obočí pak vyplňuji stínem, ale určitě bych si vystačila jen s ní samotnou. Na druhém konci má navíc malý kartáček, takže na cestování, kdy si nechcete brát moc věcí, jako stvořené.


Poslední a trochu povinnou položkou je pak paletka od Urban Decay Naked Basics, kterou jsem dostala k Vánocům a od té doby jí používám skoro každý den. Ideální na téměř jakýkoli zamýšlený vzhled, odstíny jsou využitelné třeba i na obočí (mně je to ale líto). Jen to chce naučit se trochu s UD stíny, protože jsou tak vysoce pigmentované, takže mi chvíli trvalo, než jsem zjistila, jak strašně maličko mi stačí...

Tot všechno za mě...
Máte už nějaké novoroční objevy?


11 komentářů:

  1. Já jsem teď objevila tužku na oči od Catrice, která má na konci rozmazávací šteteček a vypadá to moc pěkně. Asi to není novinka, ale já ji objevila teprve nedávno :)

    OdpovědětVymazat
  2. Camouflage o Catrice som objavila iba pred pád dňami a je naozaj super.. Teda ja ho používam na zakrytie cievok, na tie je bezkonkurenčný...Ak budem robiť moju prvú objednávku na boots, tak prihodím aj ten Maybelline korektor..

    OdpovědětVymazat
  3. skoda ze tu nemaju ten korektor od maybelline :/
    Beauté Caresse

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to BB vypada hodne slibne, sice porad BB a asijske znacky zavrhuji, ale jestlize se prizpusobi pleti a je hodne kryci tak to presne potrebuju, super tip, diky!

    OdpovědětVymazat
  5. Zrovna hledám nový BB cream. Už rok si kupu dvě stejné značky, takže děkuju za inspiraci. Nevíš jestli obsahuje silikony?

    OdpovědětVymazat
  6. Odpovědi
    1. ve škole, v práci a tak vůbec :)
      ale vrátím se...

      Vymazat
  7. korektor od Maybelline jsem už měla 2x v ruce a vždy ho vrátila do regálu. Přijde mi hrozně hutný. Camouflage od Catrice jsem ještě nezkoušela, myslím, že za ty peníze to za zkoušku stojí

    OdpovědětVymazat
  8. Ahojky!!! Jsem ráda, že jsem tě našla. Protože ti chci říct. že mám nový blog.

    www.blogbycathy.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat