pondělí 11. února 2013

TOP 10

 Jako první článek svého blogu jsem se rozhodla udělat takový souhrn svých nejoblíbenějších beauty produktů. Vzhledem k tomu, že jsem kosmetice propadla hlavně v posledním půl roce, kdy jsem žila v Anglii, je tam i pár produktů zakoupených tam. Všechno jsou to ale věci, které se dají sehnat i u nás... :)
Předesílám, že ve spoustě položek nejsem nijak originální, protože jsou často omílané na všemožných blozích i youtube...

Takže začneme asi nejprofláknutějším produktem, který mám...:
Bioderma Sensibio micelární voda...
ano, i já jsem jí propadla. Je skvělá, ikdyž jsem možná po tom obrovském blogohypu čekala trošičku víc. Člověk jí musí tamponky opravdu hodně nacucat, aby odlíčila pořádně i řasenku. Ale protože mám suchou a dost citlivou pleť, kvituju, že nijak nedráždí, není parfémovaná. Kupuju jí na mimibazaru, kde mě 250 ml vyjde na 150 Kč, takže klasické půllitrové balení mám za cenu kolem tří stovek, což se vyplatí.

dalším oblíbeným produktem je  parfém...
Stella od Stelly McCartney...
je to nádherná netuctová vůně růží. Možná to zní kýčovitě, ale vůně je velmi ojedinělá, není to žádná sladká polívačka ale ani težký bolehlav. Je ideální na den i na večer...a navíc ten nádherný flakon... Co dodat. Akorát to, že se u nás strašně špatně shání, mívali ji v jedné síti lékáren, ale už i to zrušili a přes internetové obchody seženete jen velmi předražená balení. Já ji kupovala v duty free shopu na jednom anglickém letišti a stála mě myslím 56 liber (cca 1700 Kč, v Čechách tohle 100 ml balení sežete od 2 tisíc výš).

pak tu máme jednu mou absolutní nezbytnost:
Suchý šampon Batiste pro tmavé vlasy...
Suchých šamponů jsem vyzkoušela pěknou řádku (Balea, Swiss O´parr, Syoss...) a až tenhle mi konečně vyhovuje. Má nevtíravou, dokonce až příjemnou vůni (všechny ostatní smrděly strašně chemicky a výrazně) a samotný sprej je tmavý, takže v mých hnědých vlasech nejsou pak vidět světlé mapy. A taky ho není potřeba tolik, stačí jedno či dvě stříknutí, rozetření ručníkem a vlasy najednou jsou jako umyté a krásně nadýchané. Rozhodně je nejlpěším, co jsem zatím vyzkoušela. V Čechách se dá sehnat v sítí drogerií PEMI nebo Jasmín, stojí tu kolem 90 korun myslím. Dělají strašně moc verzí (různé vůně, pro objem vlasů atd...) myslím, že ale jediné relevantní verze jsou ty barevné, ostatní jsou velmi podobné (měla jsem verzi Fresh, verzi pro objem)...
dál určitě nesmím zapomenout na kosmetické štětce:
Mým favoritem je Real Rechniques Stippling Brush
Protože jsem až donedávna byla makeupovými štěci nepolíbená, asi bych byla nadšená z jakéhokoli. Ten rozdíl mezi make-upem rozetřeným prsty a štětcem je obrovský. Mnohem lépe je zapracovný do pleti, rozhodně líp vypadá i vydrží. Mívala jsem i klasický "natírací" makeup štětec, ten mi ale nevyhovoval (a komu taky jo?), připadala jsem si jako malíř obrazů... Tenhle je skvělý, díký dvojí délce štětin dokáže make-up opravdu krásně zapracovat a zanechává pleť moc hezkou na pohled (nebo jak jinak česky nazvat slovíčko finish)...

každopádně dneska mi přišel kulatý kabuki štětec a la Sigma F82 z plumfooleryshopu a jen z toho jediného použítí jsem naprosto odvařená, něco tak krásně jemného jsem nikdy neviděla :)
pak mám ještě pár štětců z PUPA sady (pravděpodobně fake) z ebay. Ty si ale taky nemůžu vynachválit, na to, že stálo cca 10 štětců něco kolem 15 dolarů, jsou naprosto skvělí! Obzvlášť štětec na tvářenku, pudr a roháček na obočí.
A posledním štetcovým favoritem je takový menší bleding/dome brush od Revlonu, ten je však zatím taková znouzecnost, protože hledám něco lepšího...a na klasickou 217 od MACu prostě nemám...
od shora: Pupa blush brush, F82 a la Sigma, Revlon blending brush, Pupa eyebrow a Pupa powder brush
Jako další tu mám lak na nehty...
a to OPI v odstínu Don´t mess with OPI.
Je to krásná zelená (všeobecně jsem dost ujetá na zelenou barvu), pěkně vydrží, kryje už v jedné vrstvě...
na pusu tu pak mám balzám:
višňový Carmex,
člověk o tom slýchává a moc si nedokáže představit, co na tom může být tak úžasného...řeknu to jednoduše: všechno. Krásně voní, sice jemně štípe (mentol), ale to je naopak příjemné pokud máte rty hodně suché a popraskané. Mám verzi v kalíšku, což je jediná nevýhoda. Nerada do něj matlám prsty, takže se vždycky snažím na pusu kalíšek obtisknout, což je postupem času obtížnější a obtížnější, jak balzámu v kalíšku ubývá...



potom tu mám jeden make-up.
Je to Bourjois Healty mix (můj odstín je nejsvětlejší č. 51 Light vanilla).
Je to krásně lehký make-up, který ale i dostatečně kryje a dá se vrstvit. Mám teď docela suchou pleť, ale i s tím si docela dobře poradí. V jednom videu ho Pixiwoo označily za levnější kopii Chanel Pro Lumiére, to bohužel neposoudím, ale je to všeobecně velmi oceňovaný a protěžovaný make-up. Já ho koupila v drogerii v Anglii za 9 liber, u nás se dá za nějakou příšernou sumu koupit v Sephoře, ale nemají tam nejsvětlejší odstíny (politiku Sephory fakt moc nechápu). Dřív se dal koupit přes ASOS, to už ale taky neplatí, mají tam pouze Healthy mix serum, které je nějak ještě vylepšená verze, ale prý není zdaleka tak dobrá...
Pak tu mám stíny...
ano obligátní MUA Undressed
používám jí už skoro půl roku, tak prosím omluvte trochu salátovou verzi. Vidíte, že za cenu 4 liber (120 korun) se kvalita musí projevit minimálně na obalu. Ten se mi rozpadl asi po třech týdnech. Stejně tak nejsvětlejší stín jsem vypotřebovala na dno velmi brzo, ostatní jsou ale v pořádku. Barvy jsou univerzálně použitelné atd... O téhle paletce toho bylo napsáno už dost. Taky jsem vyzkoušela paletky Sleek, konkrétně Au Naturel, která má také krásně přirozené barvy a pigmentace je ještě mnohem lepší než MUA. Poměr cena/výkon je u MUA nepřekonatelná, ale Sleek není za o tolik dražší a stíny jsou ještě lepší.

pak tu mám řesenku
a to je moje mnohaletá stálice MaxFactor 2000 calories
Je nedostižná...a to jsem zkoušela už všechno možný. Jediné, co se jí trochu přibližuje je Benefit They´re real, která má ale plastový kartáček s hodně špičatými štětinami, což já nemám ráda (jsem nešikovná a píchá mě to do víčka). MaxFactor má kartáček akorát velký, hodně "chlupatý", zas ale ne moc, aby na něm barvy bylo příliš. Za cenu kolem dvou stovek (v akci) je to myslím skvělý tip... Benefit vyjde na něco kolem 700.

a poslední položkou je tvářenka..
Bourjois v odstínu 74 Rosé Ambré,
Čeho jsem si všimla ze všeho nejdřív byla nááádherná vůně. Voní z toho růže, trocha nějakého ovoce, pudr. No nádhera. Je to jedna z těch zapečených tvářenek, které prostě neubývají. Musíte jí štětcem přejet docela hodněkrát, než na něm něco ulpí, ale zas se vám nemůže stát, že to přeženete. Bourjois dělá tvářenek strašné spousty, většina jich je ale se shimmerem. Tahle je jedna z mála (ne-li jediná) růžová, přirozená bez jakýchkoli třpyteček... Má krásné balení s malým zrcátkem a uvnitř dostanete i takový malý placatý štěteček (ne že by k něčemu byl, ale je to roztomilé...).

Máte zkušenosti s některým z těchto produktů? Co si o něm myslíte? A taky máte rádi tyhle shrující TOP články...?

3 komentáře:

  1. Ahoj!
    Tenhle článek se ti moc povedl. :) Já mám zkušenost jenom s tou paletkou od MUA - ale mám Heaven and Earth. Jsem s ní moc spokojená a obal mi naštěstí zatím drží.:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jee... Děkuju mockrát!
      mám doma ještě MUA paletku a myslím, že jejich kvalita velmi přesahuje jejich cenu. Určitě stojí za koupi...

      Vymazat
  2. bourjois - mam obe a uplny suhlas
    mua - suhlas, ale mam undessed me too a ta je este lepsia, myslim vyber farieb
    bioderma - klasika, suhlas
    RT stetce - paradne su, suhlas
    ostatne vyrobky nemam vyskusane, prosim viac podobnych clankov :-)

    OdpovědětVymazat