úterý 29. října 2013

ŘÍJEN: BEST OF

Zhodnocení dalšího měsíce je tentokrát relativně pestré. Vzhledem ke studenějšímu počasí jsem musela sáhnout do svého arzenálu hutných krémů, protože moje kůže začala trochu stávkovat. Ale nebojte, mám tu i něco z dekorativky...

Začněme ale pečující kosmetikou a tu dekorativku si nechme na konec.
Jako první tu mám profláknutou micelárku Skin Perfection od L´Oreal. Většina recenzí nelže, i moje zkušenost potvrzuje velkou příbuznost s Biodermou. Zkoušela jsem odlíčit půlku obličeje jednou, půlku druhou a rozdíl byl minimální. Bioderma má stále trošičku navrch, tohle je ale určitě důstojný soupeř.
Další položkou je krém na nohy s ureou od Balea, který si nemůžu vynachválit. Mám hodně suché nohy, jejichž kůže není zrovna jemná. Tenhle krém ve velké vrstvě na noc spolu s tlustými ponožkami je pro moje chodidla opravdu příjemná regenerace.
 Potom tu mám jednu položku z lékárny. Jedná se o emulzi Excipial U Lipolotio určenou k léčbě extrémně suché pokožky. Já bohužel trpím atopickým ekzémem a opravdu suchou pokožkou hlavně na lýtkách. Tato emulze je opravdu hutná a výživná a pokožce dodá to, co jí chybí... Nejsem si jistá dostupností bez receptu, ale myslím, že se dá koupit, jen s receptem je výrazně levnější.
Zatím jsem vám ukázala čím vyživuji suchou pokožku těla, teď se přesouvám k pokožce obličeje. Na podzim a v zimě mám už nějakou dobu oblíbený krém od Nivea - aqua effect výživný krém. Tato verze je denní a má SPF, já jí ale používám i na noc. Jde znovu o hutný krém, který hezky zjemňuje suchou pleť a úspěšně bojuje a ostrůvky suché kůže. Jen se trochu déle vstřebává, takže buď na noc a nebo nechat ráno  opravdu dlouho zaschnout.
Tak a teď se přesouváme k dekorativce. Tento měsíc jsem hodně používala svůj nový korektor od Maybelline Age Rewind, který jsem si přivezla z USA. Jde o tekutý korektor, který se aplikuje houbičkou a má velmi obstojné krytí, neslévá se do vrásek a dobře se zapracovává do pleti. Občas jsem ho použila ve dnech, kdy se mi nechtělo používat make-up přes celý obličej.
Pak tu mám jeden primer. Jedná se o vzoreček Porefessional od Benefitu. Mám ho již docela dlouho, ale pořád jsem si ho tak nějak "šetřila" :). Je opravdu skvělý, protože ho stačí malinkaté množství na pokrytí problemtických partií obličeje, které nádherně vyhladí a připraví na aplikaci korektoru/meku-upu.
Posledním produktem je můj nový objev - linky od L´Oreal Gel Intenza v odstínu Pure Black. Tyto se koupí v jednom balení i s malým štětečkem, který je velmi dobrý. Linky jsou vysoce odolné, opravdu superčerné...vlastně nemám, co bych jim vytkla. Nanášejí se krásně a rovnoměrně.
Toť všechny moji oblíbenci za říjen...
Máte zkušenost s některými z nich?
Jací byli vaši oblíbenci?

10 komentářů:

  1. Jsem světlá blondýna a přijde mi škoda, že třeba konkrétně L'Oreal nedělá gelové linky v hnědé. Používám hnědou řasenku i linky a podařilo se mi na internetu sehnat ještě Extralasting gelové linky od Maybellinu v hnědé:-). Jinak jsem začala také tak nějak poctivě mazat, nějak se mi kůže začíná ozývat, že je tady taky:-)

    OdpovědětVymazat
  2. já mám z Urea řady dalšího oblíbence, balzám na rty. je strašně malinký a roztomilý, stojí pár korun a krásně hydratuje!

    OdpovědětVymazat
  3. Excipial je na podzim/zimu výborný :) ale ucpává mi póry..
    FairyChain

    OdpovědětVymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
  5. super prispevok - Nivea je uzasna, krem na nohy tiez micelarka detto :)

    Pozyvam na giveaway o GUCCI RUSH,75ml tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/10/najlepsia-giveaway-ever.html

    OdpovědětVymazat
  6. Ten krem na nohy je skvelej! A micelarku uz mam koupenou, ale jeste nevyzkousenou :)

    A.

    OdpovědětVymazat
  7. Až mi (jestli) jednou dojdou zásoby Biodrmy, docela ráda bych zkusila tuhle Loreálku, tu značku mám ráda a pozitivní recenze mě vcelku navnadily :)

    OdpovědětVymazat
  8. Ty linky vypadaji moc dobre :)

    OdpovědětVymazat
  9. Ten korektor je úžasný :) už jsem se na něj několikrát dívala v německém dm a vidím, že jsem si ho měla vzít :D
    http://deardaiisy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  10. Krém na nohy vypadá dobře a značku Balea mám docela v oblibě. Jen teď v létě to asi nebude zrovna nejlepší, chodit spát s teplýma ponožkama :) K dekorativní kosmetice toho moc napsat nemohu, protože ji používám minimálně a teď v létě to vypadá, že asi ještě méně :) Něco zajímavého z tohoto kosmetického odvětví jsem v poslední době viděla tady, ale jak píšu, na léto to určitě potřebovat nebudu :)

    OdpovědětVymazat