neděle 12. ledna 2014

2013: BEST OF pečující kosmetika

Ve druhém dílu oblíbených produktů za minulý rok se budu věnovat kosmetice pečující. V mém případě tím myslím hlavně péči o pleť obličeje, něco málo na vlasy a pár dalších drobností. V minulém roce jsem se hodně ponořila právě do péče o pleť, začala jsem pořádně zjišťovat, co moje pleť potřebuje, co jí vyhovuje a také jaké je složení kosmetických výrobků, protože to může člověku opravdu dost napovědět o tom, jak na daný přípravek bude pleť reagovat.

Nejdřív tedy moje oblíbená péče o pleť... Pokud by vás zajímal článek přímo jen o péči o pleť, tak tady. Je to sice článek už z července, ale většinu věcí používám stále, jen jsem k nim přidala pár novinek a momentálně jsem s celou pečující rutinou zcela spokojená.

Začnu asi odličováním. K němu používám dvě věci. Obligátní Biodermu Sensibio na oční make-up a pak asi nejprofláklejší odličovací balzám na světě od Emma Hardie. Jedná se o konzistenci trochu jako med, naberete si trošičku a ve vlhkých rukou promnete. Pak nanášíte na suchou pleť a masírujete celý obličej. Balzám rozpustí úplně všechno. Na závěr použijete ručník namočený v teplé vodě a vše z obličeje sundáte... Pleť je pak krásně hydratovaná i čistá.
Fotka je z července, dnes už mám balzámu úplně na dně a celé balení je také v posledním tažení (zcela rozlomené víčko, popraskaný obal), takže na fotku by moc pěkné nebylo... Ale používám ho každý den už od konce dubna a myslím, že ještě do února to dotáhne. Takže deset měsíců je opravdu hodně slušné.

Bioderma Sensibio micelární voda

Emma Hardie Amazing Face odličovací balzám


Oblíbený toner je Serozinc od La Roche-Posay, který se u nás hodně špatně shání. Jedná se o sprej, kterým poprášíte  pleť po očištění a necháte vsáknout. Pleť hydratuje, stejně jako bojuje s akné (díky obsaženému zinku). Nemá žádnou vůni a vstřebává se velmi rychle.

La Roche-Posay Serozinc hydratační toner

Dalším oblíbeným produktem jsou pak rozličné krémy. V případě, že moje pleť má horší období (akné, ucpaní póry atd...) nasazuji do akce Effaclar Duo od La Roche-Posay. Lehký gel přesně s těmito nedokonalostmi bojuje a voní po kosatcích. První balení mi vydrželo skoro půl roku.


La Roche-Psay Effaclar Duo gel na nedokonalosti pleti

Poslední dobou se snažím bojovat hlavně se suchou pletí a musím říct, že se mi to díky následujícím produktům daří velmi dobře. Vždy v zimě pro mě bylo utrpení nanášet make-up na pleť plnou suchých ostrůvků a jemně se olupující kůže, letos se to díky bohu neděje.

Po nanesení toneru totiž na pleť dávám hyaluronové sérum od Baley, které by mělo fungovat jako známý, ale u nás nesehnatelný Hydraluron, mělo by totiž umožnit následně nanesenému krému vstřebat se hlouběji, rychleji a efektivněji. Hyaluron je u nás známý spíše jako látka, kterou se uměle vyplňují vrásky, má ale skvělý vliv i na jiné problémy pleti. Rychleji hojí například jizvy a hlavně na sebe váže vlhkost...

Hyaluronové sérum Balea

Vlastní krém potom měním podle potřeby (lehčí/hutnější). Už třetí rok mám na zimu připravenou Niveu Aqua Effect a pokud potřebuji spíš něco lehčího (ráno pod make-up), tak sáhnu po pomerančově vonícím GinZingu od Origins (které se mimochodem stali mojí novou oblíbenou značkou pleťové kosmetiky vůbec.)


Hydratační krém Nivea Aqua effect

Krém GinZing od Origins


To by bylo z té každodenní péče. Co se týká takových těch extra kroků, mám dvě oblíbené masky. První bojuje spíše se zvětšenými a ucpanými póry, určitě by byla skvělá na mastnou pleť. Je to Invisible pore detox mask od REN, která se honosí tím, že neobsahuje žádné chemiské blivajzy (minerální olej, silikony, parabeny atd...).


Druhou oblíbenou maskou je Drink-Up Intensive overnight mask od Origins, která pro změnu cílí na pleť suchou a nanáší se na pleť na noc spíše jako krém.



Toť konec oblíbených produktů na pleť. Možná ještě jedna a to je oblíbený balzám na rty... A tím je už mnoho měsíců třešňový Carmex. Pozor ale, je obrovský rozdíl mezi americkým (který smrdí po  temperách) a tím britským (který voní opravdu po třešních a i líp funguje).



Tak teď už jen pár drobností... Péče o vlasy se v mém případě moc nekoná. Vlasy myji nejlevnějším bezsilikonovým Balea šamponem a používám kondicionér úplně jakýkoli. Na čem ale opravdu lpím, to je suchý šampon, v mém případě Batiste pro tmavé vlasy (srovnání suchých šamponů, co jsem vyzkoušela zde). Je skvělý, voní, nenechává ve vlasech mapy a má opravdu okamžitý účinek!

 
Druhým produktem na vlasy je můj milovaný Tangle Teezer. Je to asi první věc, kterou jsem si koupila na základě recenzí na beauty blozích už skoro před dvěma lety. Mám pořád jeden a ten samý, jeho štětiny jsou už dost zohýbané, ale mě to vyhovuje, protože jsou o mnoho šetrnější k pokožce hlavy než Tangle Teezer zbrusu nový.



Jako takovou random věc tu mám ještě krém na ruce Shea Butter od L´Occitane, který jsem si v miniaturce koupila za docela rozumnou cenu v USA, u nás stojí bohužel absolutní majlant, ale musím říct, že je opravdu moc příjemný, rychle se vstřebává a opravdu krásně hydratuje i moje supersuché ruce.



 Na závěr tu mám už jenom parfém, a to ten stejný jako v loňském shrnutí oblíbených produktů. Jedná se o parfém Stella od Stelly McCartney, tentokrát v limitované edici 2012. Je to nádherný parfém, který se u nás bohužel dá sehnat jen velmi těžko a velmi draze. Proto ho kupuji vždy na letištích v zahraničí...

Stella od Stelly McCartney
To je mé absolutní shrnutí oblíbenců za minulý rok.
Jaký je váš nějoblíbenější přípravek na pleť a jakému parfému jste věrní?




13 komentářů:

  1. Máme pár společných oblíbenců :) Parfémy střídám, vždy podle nálady a asi možná i počasí :)

    OdpovědětVymazat
  2. Zaujal mě ten odličovací balzám od Emmy Hardie? Kde ho kupuješ? Jsem se dívala na feelunique a je docela drahej :((

    Jinak micelárku Biodermu jsem nahradila L´Orealem a jsem moc spokojená.

    Carmex je láska ;))

    A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kupovala jsem ho na feelunique.com, tehdy byl v nějaké akci za necelých 30 liber. Když si ale skočítám, jak dlouho mi vydržel (10 měsíců) a jakou službu udělal, tak se to určitě vyplatí...
      Jen ten obal za moc nestojí, začal praskat už po pár týdnech používání...
      L´Orealku jsem používala taky, ale nakonec jsem se vrátila k Biodermě, tak je prostě nedostižná :)

      Vymazat
  3. Carmex balzámy jsem objevila teprve nedávno a od té doby bez nich nedokážu žít:-) Batiste suché šampony jsou nej. Zaujal mě ten odličovací balzám, já teď používám odličovací máslo od The Body Shop a to je taky fajn.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. odličovací balzámy jsou teď hrozně v módě, o tom z Body shopu jsem už taky slyšela, ale teď mám připravenej Clinique Take the Day Off... tak možná potom :)

      Vymazat
  4. Bioderma je najlepšia :)

    Alena Shishkova inspired makeup :)
    http://beautecaresse.blogspot.sk/2014/01/alena-shishkova-inspired-makeup.html
    Beauté Caresse

    OdpovědětVymazat
  5. O tom Batiste suchom sampone som uz citala strasne vela a vyzera super!

    Pozývam na giveaway o značkové plavky, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/01/pripravte-sa-na-leto-sutazte-s-biancou.html

    OdpovědětVymazat
  6. Vůni od Stelly mám ve vzorečku a naprosto jsem se do ní zamilovala! Můžu se zeptat kolik cca stojí v duty free shopech? Na českých eshopech jsem ji našla okolo 2000,- za 100ml - je to podle tebe moc?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je to celkem dost, i když teď po devalvaci koruny to už nebude tak strašně rozdíl,
      kupovala jsem si jí ve duty free shopu začátkem loňskýho roku za 53 liber, tehdy to bylo něco málo přes 1500, dneska je to 1750.
      Pokud nemáš v dohledný době cestu na anglická/americká/belgická letiště (tam mám vyzkoušený, že ji mívaj, například v Paříži jsem jí v duty free shopu nenašla), tak jí kup tady, zas takovej rozdíl to není...

      Vymazat
  7. Tak o této masce jsem ještě neslyšela Drink-Up Intensice overnight mask od Origins,ale určitě ji vyzkouším :)
    Drink-Up Intensice overnight mask od Origins

    OdpovědětVymazat
  8. Da se u nás koupit někde podpultove Oigins? diky:)

    OdpovědětVymazat
  9. Ta Bioderma voda je skvělá a používám ji fakt hodně. :) Kdyby to šlo, tak si ji nechám vozit na paleťáky, protože ji používám prakticky každý den a to balení je trestuhodně malé. :) Ale důležité je, že to funguje. Hlavně teď pod rouškou se jí myju a mám super čistou pleť. S tím jsem měla na začátku pandemie docela problém, protože zakrytý obličej udělal svoje. :/

    OdpovědětVymazat