středa 24. července 2013

RECENZE: Rexona Maximum Protection

Používání deodorantů/antiperspirantů by mělo být součastí každodenní rutiny každého z nás. O to víc, když je venku takové počasí, jaké zazíváme v posledních dnech.
Najít ale takový, který by byl opravdu stoprocentně účinný, není úplně jednoduché. Rexona Maximum Protection se tomu ale velmi blíží.

Vždycky jsem byla spíš na deodoranty/antiperspiranty ve spreji. Měla jsem nějaký podvědomý pocit, že jsou prostě účinější. Vyzkoušela jsem i pár tuhých, ale vždy jsem od nich ustoupila většinou kvůli flekům, které na oblečení zanechávaly a jejich nepohodlné aplikaci, kdy musíte čekat, až se vstřebají.

Celá kauza s hliníkovými solemi v antipespirantech mě samozřejmě zasáhla i jsem si o ingrediencích zjišťovala nějaké detaily a hledala lékařské výzkumy. Nikdy ale přímá souvislost potvrzena nebyla. Rozhodně tedy používáním antiperspirantu s příměsí hliníku nejdete rakovitě naproti tolik, jako když se  sluníte bez pořádného ochranného faktoru (o kouření ani nemluvě).

Abych se ale vrátila k antiperspirantu Rexona. Dostal se mi do ruky v jednom ze SenzaBoxů a to v době, kdy byl v drogeriích velkou novinkou. Nebýt ale SenzaBoxu asi bych si ho nekoupila, protože jsem měla vůči podobným antiperspirantům předsudky. Když už se mi ale dostal do ruky, rozhodla jsem se ho vyzkoušet...a dobře jsem udělala.

Rexona Maximum Protection není klasický tuhý deodorant, ale jakýsi krém, který vytlačíte skrze plastovou mřížku a poté aplikujete na pokožku podpaží. Díky krémovější konzistenci se také rychleji vstřebává a necuckatí, což dělají někteří její tuzí kolegové.

Tento antiperspirant se má aplikovat večer po umytí před tím, než jdeme spát. Jenom tak se totiž dokáže pořádně vstřebat a druhý den působí na sto procent. Zkoušela jsem ho používat i normálně ráno a rozdíl je opravdu patrný. Pokud jej použijete večer, můžete si být jisti, že vaše podpaží zůstane celý den suché, u aplikace ráno je účinnost o něco málo nižší.

Jediné, co mi na tomto antiperspirantu vadí, je jeho silná parfemace. Je to sice neutrální "mýdlová" vůně, ale stejně je relativně dost silná a sama ze sebe jí cítím. Další důvod, proč Rexonu opravdu aplikovat večer, ráno totiž necítím už nic, přitom ale pořád působí.

Co se týká fleků na oblečení, tak teď jsem si za několik měsíců pravidelného používání nevšimla, takže znovu další plus.


VERDIKT:
Pro mě je Rexona Maximum Protection opravdu zatím nejspolehlivějším antiperspirantem, který jsem vyzkoušela. Příjemná konzistence se rychle vstřebá a nezanechá fleky, o to víc, když jí opravdu použijete večer a má čas se pořád na pokožce usadit. Jedinou výtkou je silná parfemace, což je ale oproti všem ostatním kladům pouze drobnost.
Za mě tedy 4,5 z 5:
Máte zkušenost s tímto antiperspirantem? Používáte raději tuhé antiperspiranty nebo ty ve spreji?


4 komentáře:

  1. Několikrát jsem na něj koukala a nekoupila. Tvoje recenze je doufám už poslední impuls a koupím si ho:)

    OdpovědětVymazat
  2. Mám jí a jsem maximálně spokojená.Koupím znovu.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to se na něj teda v drogérce podívám. Zní to super.

    OdpovědětVymazat
  4. Stejný má i Dowe a není tak parfémovaný ale jinak je taky super

    OdpovědětVymazat