pondělí 12. srpna 2013

seriál o OBOČÍ - díl 2. - vyplňování a fixace

V minulém díle seriálu o obočí jsem se věnovala správnému tvaru a způsobům, jak jej dosáhnout. Můžete si ho přečíst tady. V dnešním díle bych se chtěla podívat na způsoby, jakými lze obočí do správného tvaru vyplnit a jak jej v onom tvaru následně zafixovat.
Vzhůru do toho...
1) VYPLŇOVÁNÍ OBOČÍ
Když už víme správný tvar obočí a odstranili jsme přebytečné chloupky, musíme si uvědomit, že je nutné tvar obočí správně a rovnoměrně vyplnit, aby opravdu odpovídat tomu požadovanému. Toho lze dosáhnout několika různými způsoby - tužkou, stínem, barvením nebo případně i permanentním vytetování.
Na co bychom ale měli stále dbát je přirozenost. Té při vyplňování obočí dosáhneme pouze v případě, že si uvědomíme, jak výrazné je obočí v jednotlivých svých částech:
  • začátek u kořene nosu by měl být co nejpřirozenější - nejméně vyplněný, nejsvětlejší
  • střed - oblouk obočí je naopak tím, co celé obočí definuje a měl by být nejtmavší
  • vnější třetina by pak měla postupně trochu "blednout"
Co se týká odstínu musíme si uvědomit zaprvé barvu našich vlasů. Pokud jste blondýna mělo by vaše obočí být o jeden až dva odstíny tmavší než vaše vlasy, tak bude působit nejpřirozeněji. Pokud jste naopak tmavovláska, měla byste dbát na to, aby vaše obočí mělo stejný, maximálně o jeden odstín světlejší barvu než vaše hříva... Nikdy bychom neměli obočí vyplňovat černou, pokud tedy nejste vyloženě přirozená černovláska. Černá ale vždy působí velmi tvrdě a nepřirozeně...

Posledním důležitým aspektem je podtón barvy. Vždycky se snažte zvolit si na vyplnění obočí barvu s mírně zeleným/khaki podtónem, ten je totiž přirozený barvě vlasů (pokud tedy nejste zrzka). V žádném případě nevyplňujte obočí tužkou či stínem, který má červený podtón, ten totiž působí velmi nepřirozeně!

TUŽKA
Vyplňování obočí za pomoci tužky je asi nejrychlejší a nejjednodušší. Měli bychom ale mít stále na paměti několik věcí - tužka by měla být vždy velmi ostrá, aby umožnila velmi jemné a tenké tahy, které jako jediné působí přirozeně. Tužkou bychom mělo obočí ostře orámovat spíš zespodu a nechat horní linii spíše přirozenou.

Co se týká konkrétních tužek, máme rozhodně širší výběr než v případě setů stínů na obočí. V drogerii seženete například velmi dobré tužky od Rimmelu, dřívě jsem používala i tužku od S-he, ta ale byla dost tvrdá a špatně se s ní malovalo. Doufejme, že se k nám jednou dostanou například tužky na obočí od Maybelline, které jsou v USA velmi oblíbené. Pokud zabrousíme do trochu vyšší cenové kategorie musíme zmínit Benefit a hlavně (u nás myslím bohužel nedostupnou) značku Anastasia Beverly Hills, která se specializuje pouze na produkty na úpravu obočí a její tužky a pera jsou prý velmi dobrá.
Není od věci pořídit si tužku, která má zároveň kartáček. Umožní vám to trochu rozmazat tahy tužkou a výsledek bude pak přirozenější.
STÍNY
Za pomoci stínů na obočí a štětečku můžeme dosáhnout pravděpodobně nejpřirozenějšího výsledku, který nebude až tak precizní jako při použití tužky a nebude tudíž působit možná až příliš dokonale.
Stín se do obočí nejlépe nanáší zkoseným štětečkem. Ten může být buď silnější (přímo určený na obočí) nebo tenčí, který se normálně používá na oční linky. Záleží, s čím se vám bude lépe pracovat.
 Důležité je najít správný odstín stínu, tady bych doporučila spíše si hledat samostatný stín než si kupovat set na obočí, který ne vždy může přesně sedět, často obsahuje více stínů pro různé barvy vlasů, čímž pádem skončíte s tím, že většinu setu nevyužijete.
Pokud byste ale přeci jen chtěli sáhnout po nějakém tom setu, hledejte spíš takové, kde si můžete vybrat z více verzí, abyste jej pak pořádně využily.
Z těch nejlevnějších můžu asi zmínit Essence, MUA či e.l.f.. Ve střední kategorii seženete set od Sleek (na obrázku vlevo nahoře), Famous (objevil se v posledním Ladyboxu) či NYX. Z těch prémiových značek pak Benefit, Anastasia či Too Faced
BARVENÍ/ODBARVOVÁNÍ
Obočí se dá samozřejmě barvit či odbarvovat stejně jako vlasy. A také spolu se změnou jejich barvy bychom měly myslet i na změnu barvy obočí. Černovláska s blond obočím vypadá opravdu divně stejně jako blondýna obočím černým (to je bohužel velmi častý jev).
Barvení či odbarvování je asi nejlepší absolvovat někde v salonu.

PERMANENTNÍ MAKE-UP
Obzvláště v případě staších žen je permanentní make-up skvělou alternativou každodenního (často nepřirozeného) vykreslování chybějícího obočí. Většina salonů dokáže dnes udělat "vytetované" obočí tak přirozeně působící, že není důvod jej odmítat.

2) FIXACE
Co se týká fixace upraveného obočí máme hned několik možností.
Gel na obočí- lze jej koupit v každé drogerii. Levné značky jako Essence či Alverde odvedou v tomto případě absolutně dostačující práci. Můžete ale sáhnout zase po značkách jako Benefit či Anastasia. Můžeme si vybrat mezi gely průhlednými a gely, které dodají obočí i trochu barvy.
Vosk na obočí - ten často najdeme právě v setech na obočí a nejlépe se nanáší zkoseným štětečkem.

Poslední a nejlevnější verzí, jak zafixovat obočí je použití laku na vlasy a starého řasenkového kartáčku. To je také možnost, kterou volím já. Jakýkoli (i ten nejlevnější) lak na vlasy nastříkáte na kartáček a přejedete jím přes obočí. Drží perfektně.

Jakým způsobem vyplňujete své obočí vy? A vyplňujete ho vůbec?
Preferujete radši tužky nebo stín?


5 komentářů:

  1. Co se týče barvy obočí, okamžitě se mi vybavila Kamila Polívková ve včerejším pořadu Kultura v regionech http://media.novinky.cz/659/256592-original1-j547u.jpg. To obočí mě hypnotizovalo jak kobra králíka a donutilo mě civět na to až do konce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. wow! :D chápu, ale tak proč ne, evidentně je to záměr :)

      Vymazat
  2. ja si obočie nemalujem :) ale zaujímavý článok. Určite poučný
    Love♥

    OdpovědětVymazat
  3. Ten článek je naprosto dokonalý :) díky za něj..

    OdpovědětVymazat
  4. Super článek :) já si ho maluji tužkou , ale zítra jdu na mikropigmentaci a budu mýt klid :)

    OdpovědětVymazat