středa 7. srpna 2013

ČERVENEC: BEST OF

Je začátek srpna a tím pádem je čas na zhodnocení uplynulého měsíce. Vzhledem k počasí jsem v červenci používala opravdu jen minimum dekorativní kosmetiky - řasenka, něco na obočí, občas korektor nebo BB krém. Z té pečující kosmetiky je můj výběr ovlivněn tím, že jsem dost cestovala...


Vezměme to tedy nejdříve od té dekorativky.
Mým nejpoužívanějším produktem byla v červenci tahle paletka od Inglotu. Popisovala jsem jí už zde. Sestavila jsem si jí sama právě za účelem cestování. Obsahuje čtyři neutrální stíny, tři matné, jeden lesklý na rozjasnění. Ten nejtmavší používám každý den na obočí, k jehož vyplnění používám malý zkosený štěteček. Vyplnění obočí bylo také v červenci často to jediné, co jsem kromě řasenky s obličejem dělala...
Inglot stíny jsou opravdu kvalitní, krásně pigmentované a každý má plných 2,7 gramu, což je podle mě opravdu hodně a myslím, že mi tato paletka ještě na pár let vydrží. Samotná paletka je opravdu bytelná, víčko drží za pomoci čtyř magnetů velmi pevně.
Dalším oblíbencem z dekorativky je světoznámé Color Tattoo v odstínu On and On Bronze. Když už jsem něco na víčka chtěla v těch vedrech dát, byl to vždy krémový stín, u jiného jsem neměla naději, že by vydržel byť jen pár hodin.Tyto krémové stíny nemá smysl nanášet jinak než prsty, protože žádným štětcem by se vám nepodařilo je tak dobře rozetřít.
Color Tattoo jsou všeobecně velmi populární a myslím, že své pověsti stoprocentně dostojí. Co do kvality jsou opravdu špičkou toho, co najdete v drogerii. Na víčkách vydrží opravdu cokoli a zároveň jdou skvěle odlíčit. Osobně mám kromě bronzového odstínu mám ještě stříbrno-šedý Immortal Charcoal a Pink Gold. Tyto dva používám méně, u šedého kvůli příliš tmavému odstínu, který se nehodí na úplně každý den a u růžového kvůli trošku horší konzistenci, která je mírně vodovatější.
Posledním oblíbeným produktem dekorativky je BB krém Dior Diorskin Nude. V mém přípradě ale trošku podvádím, protože od něj mám jen dva vzorečky z Douglasu, plnou verzi jsem si nekoupila. Dvakrát jsem si zašla do Douglasu BB krém vyzkoušet a dvakrát jsem odešla s kalíškem plným krému na vyzkoušení. Vždy mi vystačil 2-3krát na celý obličej nebo i víckrát, pokud jsem ho použila například jen na tváře. Vyhovuje mi odstín 002, ač se mi původně zdál příliš tmavý.
Musím říct, že jsem z něho naprosto nadšená. Je opravdu lehký, zároveň hezky kryje, ale na pleti není vůbec patrný. Kdyby nestál tolik určitě bych ho už dávno vlastnila v plné verzi. Dát za něj ale 900,- (toť cena na internetu, v Sephoře/Douglasu vyjde na 1200,-) je pro mě ještě stále příliš. Uvažuju ale o jeho koupi při mém podzimním výletu do USA, kde by snad mohl být výrazně levnější...
Teď už tu mám takový miš maš. Prvním nezbytným pomocníkem, který jsem hojně užívala hlavně, když jsem byla někde mimo civilizaci, je suchý šampon od Batiste pro tmavé vlasy. Je to moje dlouhodobá stálice - btw velké srovnání mých zkušeností se suchými šampony najdete tady. Nezanechává žádné bílé mapy či prášek ve vlasech a velmi příjemně voní!
Samotný obsah spreje je tmavý, což můžete vidět na fotce ventilu, který je celý černý právě díky zabarvení samotného šamponu. Pro tmavovlásky je tohle naprosto geniální.
Kupuji ho buď v PeMi drogeriích, kde ale často mívají jiné druhy Batiste šamponů a ne tento tmavý, nebo velmi jednoduše a levně na asosu.
Ve velkých vedrech byl mým dobrým společníkem osvěžující spray od Balea. Nejedná se o nic extra světoborného či o pleť pečujícícho, ale o něco, co vás dokáže příjemně osvěžit.
Tento konkrétní sprej nemá parfemaci ani konzervační látky, jedná se vlastně jen o vodu ve spreji a je určen výhradně k osvěžení.

 Posledním oblíbencem, který tedy není jen červencovým favoritem, ale favoritem posledních dvou až tří měsíců je normální šampon a to tenhle od Balea na citlivou pokožku bez silionů, parabenů, kozervačních látek, barviv, éterických olejů, lepku a parafínových olejů. Je určen i na atopickou pokožku.
Na to, že neobsahuje siliony velmi dobře pění a vlasy krásně čistí. Osobně nejsem na šampony nijak extra náročná, takže tenhle mi velmi dobře vyhovuje.
Na co bych ale opravdu upozornila, je, že tento šampon je absolutně skvělý na mytí kosmetických štětců (o základní štětcové výbavě si můžete přečíst tady). Vzhledem k ceně (cca 45 Kč) nemusíte mít špatné svědomí, že plýtváte drahým produktem na štětce a hlavně tento šampon opravdu dokáže ze štětců dostat všechnu možnou špínu a zažraný make-up. Nemá žádnou výraznou vůni a díky velmi šetrnému složení štětiny nevysušuje.
Opravdu vřele doporučuji!!!
A co vy, používáte make-up v takhle horkých dnech nebo si vystačíte s minimem?
Bez čeho v takovýchto vedrech nevycházíte z domu?
A jaké jsou vaše zkušenosti s mytím štětců?

4 komentáře:

  1. Pěkný článek, taky si vystačím s málem, teď jen s korektorem pod oči, tužkou na obočí, řasenkou a nějakou super výraznou rtěnkou, ty já můžu :-) Balea sprej je výborný, mnohem lepší než ten z Rossmanna (moc stříká). Díky za tip na šampon na štětce, jen bych Tě malinko opravila - pěnění šamponu mají na starost sulfáty, ne silikony, ty jen vlasy obalí, aby byly hladší. Proto bezsulfátové a samozřejmě přírodní šampony nepění vůbec, přesto myjí dobře. Jinak jsem si myslela, že color tattoo používám hodně, ale když vidím Tvůj ďolík, začínám o tom pochybovat! :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju moc za upřesnění - jsem hned o něco chytřejší :)

      Vymazat
  2. Super tip na čištění štětců. Jelikož nelíčím jen sebe, tak štětce myji velmi často a tohle určitě vyzkouším. Zaujal mě i ten suchý šampon. Je to můj velký pomocník a tuto značku ještě neznám.

    OdpovědětVymazat
  3. Na štětce používám šampon pro děti od Schaumy. Na vlasy mám přírodní šampon od Bione cosmetics Keratin a ten pění jedna báseň.

    OdpovědětVymazat