pondělí 26. srpna 2013

TOP zahraniční eshopy - 1. díl

Díky brouzdání po zahraničních blozích a YouTube kanálech velmi často narazím na věci, které se u nás prostě nedají sehnat ani internetu a už vůbec ne v kamenných obchodech. Jejich nedostupnost ale jakoby stupňovala mojí touhu si takové věci pořídit. Mám tedy pár vytipovaných eshopů, u nichž můžu vlastní zkušeností zaručit solventnost a spolehlivost. Chtěla bych vám je představit v takovém malém seriálu. Nejsou to žádné superneznámé obchody, takže je možná většina z vás zná, stejně ale neuškodí se o nich zmínit.

V dnešním díle se budu věnovat tomu asi nejznámějšímu vůbec.


 Všeobecně se na zahraničních eshopech vyplatí zaregistrovat si jejich newsletter, často vám pak přijdou kupony a kódy na 10%, 15% nebo třeba i 20% slevu buď na celý sortiment nebo na konkrétní značku. U dražších značek je už sleva určitě patrná.


ASOS
 Kdo by neznal britský gigant ASOS, který prodává spousty značek oblečení, kabelek a jiných doplňků často za velmi výhodné ceny. Navíc posílá do celého světa zdarma a velmi rychle (vyzkoušeno nesčíslněkrát). Můj první nákup na ASOSu byly boty, od té doby od nich mám několikery trička, boty, kalhoty, hodinky, brýle atd.
Ale teprve nedávno jsem si uvědomila, že ASOS prodává taky kosmetiku a to hlavně značky, které seženete v britských drogeriích (případně můj článek od anglických drogeriích zde). V době, kdy na internetu sežetene swatche úplně všeho bych se opravdu nebála kupovat přes internet skoro nic.
Pár mých tipů: 

MAKE-UP
  • ASOS má třeba Bourjois - doporučuji omrknout jejich vychvalované make-upy Healthy mix (bohužel mají jen hutnější verzi, nikoli lehké serum), tvářenky klasické pudrové nebo nově i krémové, které mě víc než lákají.  
  •  Na ASOSu se dá sehnat třeba také Benefit - loni se mi tam podařilo ukořistit jeden z jejich úžasných setů miniaturek za 13 liber (cca 390 Kč), uvažuju taky o koupi miniaturek péče. EDIT: bohužel až pozdě jsem si všimla, že ASOS přestal posílat Benefit do Čech, takže smůla... :(
  •  Za povšimnutí určitě stojí taky Illamasqua nebo NARS
  •  Bylo by škoda nezmínit taky začku Korres, která se teď představila v posledním Ladyboxu. Jejich opěvovaná lip butters můžete sehnat tady.
  • Určitě ale neopomeňte na ASOSu Rimmel. Vím, že se dá běžně sehnat i u nás, ale tady najdete i produkty, které se v našich drogeriích najít nedají - viz Rimmel ScandalEyes tužky (doporučuji tu v tělovém odstínu!) nebo Shadow sticks, dále pak dostíny Apocalips, které u nás nenajdete nebo matné rtěnky Kate Moss. Všechny ceny drogerkových značek jsou srovnatelné s tím, co seženete v kamenných prodejnách v Británii.
  • Stila a Too Faced. U poslední jmenované značky je pak ve výprodeji nádherný srdíčkový tvářenko-bronzer za velmi dobrou cenu!
  •  Pak tu máme ještě můj milovaný Carmex všech možných tvarů a příchutí. Já používám kalíškový třešňový a nemůžu si jej vynachválit.
VLASY
  • Dál určitě stojí za povšimnutí Batiste suché šampony - můj oblíbený je ten na hnědé vlasy. Mají ale spousty různých verzí a určitě stojí za vyzkoušení.
  • Ještě bych chtěla zmínit Tangle Teezer, který na ASOSu seženete v různých barevných kombinacích. Cena je srovnatlená s Českem, pokud si ale počkáte na nějaký ten slevový kupon, vyjde vás levněji.
LAKY NA NEHTY
  • Další již méně známou značkou je Barry M - v Anglii běžně dostupná drogerková značka, u níž stojí za povšimnutí hlavně laky na nehty Gelly paints.
  • Ze značek laků na nehty samozřejmě Essie nebo OPI - často můžete sehnat ve slevě nějaké starší kolekce jako třeba tuhle Bond girls.

Toť asi moje shrnutí nejznámějšího internetového obchodu vůbec.
Také často toužíte po věcech, které jsou u nás nedostupné? Nakupujete na ASOSu?A jaké jsou vaše oblíbené zahraniční eshopy s kosmetikou?

7 komentářů:

  1. Asos je moje stálice, ovšem myslím, že Benefit přestali odtamtud dodávat do Čech, takže máme smolíka :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, teď na to koukám! Ještě loni to nebyl problém...tak škoda no :(

      Vymazat
  2. Benefit do Čech neposílají odnikud, už nějaký ten pátek. A batiste nevím, většina sprejů jde jen ground shippingem a někdy to poslat nejde. Nicméně Batiste si kupuju stejně v ČR, stojí tu 80Kč, v UK je dost drahý.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oni ho právě dřív posílali (minimálně na přelomu roku, kdy jsem si koupila ten set), nenapadlo mě, že to pak zrušili...škoda... U Batiste ne vždy v Čechách seženu právě tu mojí oblíbenou verzi a na lítání někde po zapadlých drogerkách a hledaní nemám energii. Tady vím, že mi do týdne/10 dní přijde přesně ten, který potřebuju.

      Vymazat
    2. Já jsem nakupovala normálně na jejich oficiálních stránkách (http://www.benefitcosmetics.com/) a v pohodě mi to došlo. Sice se tam platí poštovné, ale pořád to vyjde levněji než u nás.

      Vymazat
    3. Dnešní doba hraje do karet internetovém obchodům. Také v jednom takovém pracuji a objednávky se nám teď za dob koronaviru zdvojnásobily. Což je fajn, akorát na výplatě to není nijak znát :-D . Konečně jsme se ale dočkali, že nám koupili nové vysokozdvižné vozíky . Ty jsme chtěli už dlouho, tak alespoň něco :-) .

      Vymazat
  3. New Jersey's 1st-of-its-kind casino, Wynn's first-ever
    The brand-new Wynn 양주 출장샵 Plaza 논산 출장마사지 opens Tuesday at 5 a.m. and includes the first 포항 출장샵 sportsbook in Sin 제주 출장마사지 City, the 세종특별자치 출장안마 resort's first

    OdpovědětVymazat